Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, Πνευματικό κέντρο "Σ. Ζιαζιά"

 Μικρός απολογισμός 

Οκτώβρης 2017- Μάιος 2018


Στις 19 Μαΐου ολοκληρώσαμε τον δεύτερο κύκλο των συναντήσεών μας στην Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά, οι οποίες διήρκεσαν 7 μήνες, από τον Οκτώβρη του 2017 έως το Μάιο 2018.
Κατά την διάρκεια αυτών των μηνών πραγματοποιήθηκαν 15 συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν 35 παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, χωρισμένα σε δυο τμήματα. Με τα παιδιά διαβάσαμε 26 βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Μετά από κάθε συνάντησή μας τα παιδιά δανείζονταν βιβλία τα οποία διάβαζαν στο σπίτι. Στη συνέχεια, στο μικρό βιβλιαράκι που διέθεταν «βαθμολογούσαν» με αστεράκια, καρδούλες και άλλα χαριτωμένα στοιχεία τα βιβλία που είχαν διαβάσει, με κλίμακα βαθμολογίας από το 1 έως το 5. Τα παιδιά δεν δίσταζαν να εκφράσουν την άποψή τους, τη δυσαρέσκεια ή τον ενθουσιασμό τους για το βιβλίο που είχαν διαβάσει, που αποτυπώνονταν με τα αντίστοιχα αστεράκια αλλά και με τα σχόλιά τους. 
Πραγματοποιήθηκαν επίσης 290 δανεισμοί βιβλίων, πράγμα που θεωρώ ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της φετινής χρονιάς στη Λέσχη. (Οι περσινοί δανεισμοί ήταν 60)
Ακριβώς όπως και στην προηγούμενη σεζόν, τα 25 βιβλία που επέλεξα να διαβάσουμε με τα παιδιά, είναι μερικά μονάχα από τα δεκάδες καλά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που κυκλοφορούν. Η επιλογή έγινε με διάφορα κριτήρια: επιδίωκα η πλοκή να κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον των παιδιών, να υπάρχει ποικιλία ως προς το συγγραφικό ύφος και ως προς τη θεματολογία και να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών των δύο τμημάτων.
Ευχαριστώ πολύ την Δημοτική Σύμβουλο κ. Δέσποινα Αράπκουλε, Εντεταλμένη Σύμβουλο για θέματα Βιβλιοθηκών και Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, η οποία αγκάλιασε και στήριξε την ιδέα της συνοικιακής βιβλιοθήκης και της Λέσχης και μας τιμά πάντα με την παρουσία της στην τελευταία μας συνάντηση.
Τις υπεύθυνες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, κυρίες, Ελένη Παπούλια και βεβαίως την υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος Χριστίνα Παπαδοπούλου για την βοήθεια και την εξαιρετική συνεργασία.
Και φυσικά ευχαριστώ όλους τους γονείς των παιδιών, που παρά τους κουραστικούς ρυθμούς στους οποίους ζούμε άφηναν τη Σαββατιάτικη μεσημεριανή σιέστα για να φέρουν τα παιδιά τους στη Λέσχη.
Ελπίζω από τον Οκτώβρη να διαβάσουμε και άλλα βιβλία!


Τα βιβλία που διαβάσαμε και συζητήσαμε με τα παιδιά




1η συνάντηση








3η 



4η 



5η 




 


6η 

7η 

8η 


9η 

10η 


11η 


12η


13η


14η 


15η


Γιορτή Λήξης -15η συνάντηση


Γιορτή Λήξης- 
με την κ. Δ. Αράπκουλε, Εντεταλμένη Σύμβουλο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Παιχνίδια φιλαναγνωσίας βασισμένα στα βιβλία που διαβάσαμε όλη την χρονιά.









Καλό καλοκαίρι!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου