Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη στα σχολεία Αγίου Λουκά και Κρύας Βρύσης Πέλλας (16-12-2012)



Επίσκεψη στα σχολεία Αγίου Λουκά και Κρύας Βρύσης Πέλλας. (16-12-2012)

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου είχα τη χαρά να βρεθώ στον Άγιο Λουκά και στην Κρύα Βρύση Πέλλας προσκεκλημένη του βιβλιοπωλείου Αλφαβητάρι, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, του Δημοτικού σχολείου Αγίου Λουκά και του 2ού Δημοτικού σχολείου Κρύας Βρύσης.
Το πρωινό της Κυριακής συναντηθήκαμε λοιπόν με τα παιδιά του Αγίου Λουκά με αφορμή το βιβλίο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ, για το οποίο τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους ετοιμάζονταν καιρό πριν. Την ημέρα εκείνη δραματοποίησαν απόσπασμα του βιβλίου με απλό και όμορφο τρόπο και με πανέμορφα σκηνικά που έφτιαξαν μόνα τους, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση όλα είναι εφικτά, και φανερώνοντας ταυτόχρονα πόσο πολυδιάστατα μπορεί να λειτουργήσει η επαφή με ένα λογοτεχνικό βιβλίο όταν υπάρχει διάθεση.

Ευχαριστώ λοιπό τη διευθύντρια του σχολείου και βέβαια τη δασκάλα της γ΄ δημοτικού (φωτογραφία κάτω)όχι μόνο για την πανέμορφη προετοιμασία των παιδιών για το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και για τη γενικότερη διάθεση με την οποία με υποδέχτηκαν και για τις ερωτήσεις που μου έκαναν. Όταν τα παιδιά ρωτούν όμορφα πράγματα σημαίνει πως κάποιος φρόντισε να τους γεννηθούν αυτές οι απορίες…


Με τη διευθύντρια και τη δασκάλα της γ΄ τάξης (δεξιά  κ. Σοφία Τόπκα) του δημοτικού σχολείου Αγίου Λουκά




Τα παδιά ετοιμάζονται για τη δραματοποίηση αποσπασμάτων από το βιβλίο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ       




















Το απόγευμα της Κυριακής το ραντεβού μας ήταν στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης Πέλλας σε μια συνάντηση ανοιχτή για το κοινό. Με αφορμή και πάλι το βιβλίο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ εξειδικευμένη περιβαλλοντολόγος έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το ΝΕΡΟ στον πλανήτη μας.





 Τα παιδιά της β,΄γ΄και δ΄ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κρύας Βρύσης παρουσίασαν αποσπάσματα του βιβλίου και μου έκαναν ερωτήσεις σχετικές με το βιβλίο αλλά και τη διαδικασία της συγγραφής γενικότερα. Τα ευχαριστώ θερμά όπως και τις δασκάλες τους καθώς δούλευαν μήνες για αυτή την εκδήλωση.




Οι δασκάλες των τριών τάξεων του 2ου δημοτικού σχολείου Κρύας Βρύσης. Από αριστερά η κ.Ελένη Ρόσσιου, η κ. Μελίνα Χαρατσιάρη και η κ.Κατερίνα Κοροσίδου


Ευχαριστώ επίσης το βιβλιοπωλείο Αλφαβητάρι για την πρόσκληση και την εξαιρετική φιλοξενία, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας και βέβαια τον κόσμο της Κρύας βρύσης που αγκάλιασε την εκδήλωση και  γέμισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Τους εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά με υγεία! Η νέα χρονιά να φέρει σε εκείνους και τις οικογένειές τους γαλήνη, αγάπη, δημιουργική διάθεση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου